Budžet odlaže prvu reviziju MMF-a?

Međunarodni monetarni fond odložio je odlučivanje o prvoj reviziji stend-baj aranžmana iz predostrožnosti sa Srbijom, saopšteno je iz Fonda.

Izvor: Beta

Sreda, 28.12.2011.

11:13

Default images

Kako se navodi u U pisanoj izjavi stalnog predstavnika MMF-a u Srbiji Bogdana Lisovolika, odlučivanje je pomereno kako bi se obezbedilo dodatno vreme za razgovore o srpskom budžetu za 2012.

Sastanak Izvršnog odbora MMF-a povodom prve revizije stend-baj aranžmana sa Srbijom prvobitno bio zakazan za 23. decembara, ali se ne precizira novi termin održavanja sastanka, piše u saopštenju. Misija MMF-a i Vlada Srbije postigli su polovinom novembra sporazum o prvoj reviziji kreditnog aranžmana iz predostrožnosti, vrednog oko 1,1 milijarde evra.

Vlada Srbije i MMF su tokom revizije postigle dogovor da deficit budžeta Srbije za 2012. godinu bude 4,25 odsto bruto domaćeg proizvoda, uz procenu rasta BDP-a od 1,5 odsto.

Skupština Srbije počela je u ponedeljak, 26. decembra, raspravu o državnom budžetu i pratećim zakonima i trebalo bi da se o njima izjasni do kraja sedmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: