Loukosteri oborili cene avio karata

Aerodrom „Nikola Tesla“ treći put za godinu dana snižava cene svojih usluga koje pruža avio-kompanijama.

Izvor: B92

Sreda, 28.12.2011.

10:49

Default images

Tako će od 1. januara visina naknade za sletanje aviona biti niža za pet odsto, dok će korišćenje infrastrukture biti jeftinije za četiri odsto.

"Sigurni smo da ćemo ovom odlukom još više podstaći tržišnu utakmicu među avio-prevoznicima, a najveću korist će imati putnici kojima će, uz bolju uslugu, biti ponuđena i jeftinija aviokarta", kažu na beogradskom aerodromu.

Beogradski aerodrom je do sredine decembra prevezao više od tri miliona putnika. U novembru je povećanje iznosilo 18 odsto, a sa 215.000 putnika, Aerodrom „Nikola Tesla“ je prošlog meseca imao veći promet od svih osam međunarodnih aerodroma u Hrvatskoj zajedno. Dolaskom austrijskog „Nikija“ zabeležen je trenutni pad cene najjeftinije povratne karte na liniji Beograd-Beč, koja se od tada može naći po ceni do 100 evra kod svih kompanija, dok je pre toga bila duplo skuplja.

Posle otvaranja letova „Vizera“ do aerodroma Minhen-Memingen, čak i elitna „Lufthansa“ prodaje povratne karte za Minhen za 99 evra.

I niskotarifni „Norvižan“ uskoro počinje letove za Kopenhagen, nudeći povratne karte za 113 evra. Tokom ove godine i „Jat ervejz“ je imao promotivne akcije, čime je uspeo da poveća broj putnika na svojim letovima za 15 odsto.

"Za beogradski aerodrom je od prestižnog značaja činjenica da nas je „Flajdubai“ nedavno izabrao kao prvu stanicu na Balkanu za letove ka Ujedinjenim Emiratima, dajući nam prednost u odnosu na Budimpeštu, Bukurešt, Zagreb i Sofiju", kaže Velimir Radosavljević, generalni direktor aerodroma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: