U 2012. manje para za zapošljavanje

Zbog smanjenja budžetskih sredstava za 2,5 puta za Nacionalnu službu za zapošljavanje, mnogo manje preduzeća u idućoj godini koristiti podsticajna sredstva.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 26.12.2011.

16:50

Default images

"Stoga će iduća godina biti, s aspekta zapošljavanja, teška i sa dosta problema", rekao je direktor Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Dejan Jovanović.

Jovanović je istakao da će i nadalje najveći potencijal za zapošljavanje biti mala i srednja preduzeća, porodične firme.

On je podsetio da je u 2011. godini više od 3.000 nezaposlenih u Srbiji pokrenulo sopstvenu delatnost i započelo preduzetnički život zahvaljujući sredstvima NSZ.

Pomoćnik ministra ekonomije i regionalnog razvoja Dejan Radulović je ocenio da je na državi i lokalnoj samoupravi da poboljšavaju poslovni i institucionalni ambijent za brže zaposljavanje.

"Kao i ove godine, Ministarstvo će i naredne imati set usluga pomoći budućim preduzetnicima", rekao je Radulović i podsetio da dve trećine zaposlenih u svetu i kod nas radi u malim i srednjim preduzećima a ona čine preko 98 odsto privrednih subjekata.

Radulović je istakao da je u Srbiji registrovano 327.000 privrednih subjekata i dodao da, kada bi svaki zaposlio po jednog radnika, onda bi imali 327.000 novih radni mesta.

Ocenivši da je NSZ dobro radila, Radulović je istakao da će Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja i naredne godine nastojati uz podršku Agencije za strana ulaganja i promociju da ponudi set usluga, računajući i bespovratne subvencije za nova zapošljavanja.

On je dodao da je zahvaljući pomoći start ap kredita, od 2007. godine Srbija dobila 8.000 preduzetnika koji su otvorili 25.000 radnih mesta, u šta je investirano 11 milijardi dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: