Delta ulaže u jabuke i tržne centre

Do kraja 2013. Delta holding zasadiće jabuke u Čelarevu na 600 hektara, a u šoping mol na Autokomandi uložiće se oko 200 miliona evra.

Izvor: Politika

Nedelja, 25.12.2011.

12:39

Default images

Širenje zasada jabuka i izgradnja tržnih centara biće prioriteti kompanije „Delta holding” u narednom periodu, kaže Jelena Krstović, potpredsednica za korporativne komunikacije ove firme.

Delat agrara na imanju Podunavlje u Čelarevu trenutno ima zasade na oko 300 hektara, a planirano je da se ta površina do kraja 2013. godine udvostruči. Krstović navodi da će sa tim investicijima ukupno ulaganje u voćnjak u Podunavlju dostići sumu od 50 miliona evra.

Što se tiče biznisa sa nekretninama, razvoj šoping molova će u narednim godinama biti „Deltin” prioritet. Za sada se povratak u maloprodaju prehrane ne planira.

Planiran je početak gradnje šoping mola „Delta planet” na Autokomandi u Beogradu, koji će sa površinom od oko 200.000 kvadratnih metara višestruko nadmašiti veličinu dosadašnjih tržnih centara u Srbiji.

Reč je o izuzetno vrednoj investiciji koja se procenjuje na oko 200 miliona evra, koja će biti realizovana kroz takozvano projektno finansiranje.

U 2013. godini u planu je i početak izgradnje šoping mola u Ulici Despota Stefana, takođe u Beogradu, navodi Krstovićeva.

Prema ranijim najavama, završetak radova na šoping molu na Autokomandi je planiran za drugu polovinu 2014. godine. Kako su već poručivali iz „Delte”, sledeće godine počinje i izdavanje lokala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: