Prihod Oriona 22,5 miliona evra

Orion telekom ovu godinu završava sa prihodom od 22,5 miliona evra, povećanjem udela na tržištu i broja korisnika, kaže direktor ove kompanije Slobodan Đinović.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 20.12.2011.

17:04

Default images

On je najavio da se sledeće godine planira proširenje na tržišta Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Tokom ove godine zabeležen je rast prihoda od 45 odsto, sa 13 miliona na 20,5 miliona evra, kazao je Đinović na konferenciji za novinare.

"Ovo ohrabruje ne samo nas, nego i tržište telekomunkacija, jer smo prošle godine zbog velikih investicija imali negativan EBITDA faktor za oko milon evra, a ove godine smo iskazali pozitivnu zaradu pre oporezivanja od više od dva miliona evra", istakao je Đinović, dodavši da su te investicije iznosile više od 20 miliona evra. Prema njegovim rečima, Orion ima više od 17.000 korisnika fiksne telefonije, više od 20.000 VoIP korisnika, bežična fiksna telefonija (CDMA) geografski pokriva više od 60 odsto tržišta Srbije, a adsl, direct@home, CDMA i vajrels imaju više od 100.000 korisnika.

Kompanija, takođe, ima najveći udeo u tržištu kada je reč o korporativnim korisnicima, više od 37 odsto.

Đinović kazao da Orion ima optičku infrastrukturu u dužini od 600 kilometara, ističući da je jedan od nedostataka sa kojima se kompanija suočava na srpskom tržištu činjenica da je za izgradnju bazne stanice potrebna gotovo slična papirologija i proces kao za izgradnju zgrade.

On je podsetio da je Orion prvi operater koji je ponudio uslugu triple plej (triple play) TViT, odnosno objedinjene usluge interneta, IPTV i telefona, po najpovoljnijoj ceni od 1.990 dinara.

"Operatori koji žele da opstanu i da imaju svoj udeo na tržištu, moraju da ponude raznovrsnu uslugu za što veći broj korisnika, da udruže sve usluge koje prosečan korisnik treba, ali i da reše probleme koji se odnose na tehničku podršku", ocenio je Đinović.
On je kazao da se jedina stagnacija vidi kod ADSL-a, dok zahtevi za IPTV uslugu su veći nego što mogu da opsluže.

Đinović je podsetio i da svaki korisnik koji se pretplati na neku od usluga ove kompanije, dobija uslugu fiksnog telefona po ceni od nula dinara za pretplatu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: