Za Trstenik više nego za Koridor 10

U Trsteniku se privodi kraju izgradnja 31 kilometra puteva, vrednosti 190 miliona dinara, što je najveća investicija u tom gradu u poslednjih 30 godina.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.12.2011.

18:44

Default images

Direktor Direkcije za planiranje i izgradnju JP "Trstenik" Miroslav Aleksić izjavio je da je 2011. godina bila najuspešnija od osnivanja Direkcije, jer je u građevinske radove uloženo 378 miliona dinara, tako da Trstenik nije više zapušten grad sa ostarelim i uništenim ulicama i seoskim putevima.

On je precizirao da je za poslednje tri godine izgradjeno 67 kilometara puteva, što je više nego na Koridoru 10 za isti period. Izrazivši zadovoljstvo postignutim razultatima, Aleksić je rekao da se mora nastaviti dalje, jer Trstenik treba da dobije i gradski stadion, da se konačno izgradi dugo pominjani most na Moravi, kao i da se završi rekonstrukcija puteva i u ostalim selima u opštini.

U toku ove godine je saniran veći broj gradskih ulica, izgrađeno više parking prostora i pešačkih staza. Napravljen je novi gradski trg sa savremenim osvetljenjem i modernim arhitektonskim uređenjem, a završena je i prva faza uvođenja standarda ISO 9001.

Aleksić je dodao da je Direkcija iz svog budžeta za 2012. izdvojila i 10 miliona dinara, namenjenih trudnicama i porodiljama sa teritorije opštine Trstenik, koje nisu u radnom odnosu, a koje će zahvaljujući tim sredstvima primati mesečnu nadoknadu od 10.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: