Američki generali u službi Simensa

Nemački industrijski gigant Simens (Siemens AG) poslužio se novim metodom, kako bi obezbedio više ugovora sa Vladom SAD.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 19.12.2011.

17:43

Default images

Simens je naime, bivšeg američkog vrhovnog komandanta u Avganistanu, generala Stenlija Mekristala (Stanley McChrystal), postavio za predsednika svoje nove firme čiji je cilj da obezbedi više ugovora Simensa sa Vladom SAD.

Simens je u ponedeljak saopštio da će Mekristal biti predsednik Upravnog odbora firme "Simens gavrnment tehnolodžiz" (Siemens Government Technologies, Inc.).

U rukovodstvu te nove firme biće i bivši general-potpukovnik Kopnene vojske SAD Džon Silvester (John Sylvester) i Robert Kouts (Robert Coutts) - penzionisani direktor firme "Lokid Martin" (Lockheed Martin Corp.) i generalni direktor firme "Dženeral ilektrik" (General Electric Co.).

Mekristal je naglo razrešen komande u Avganistanu juna 2010. zbog komentarisanja američke akcije u toj zemlji.

Nova firma Simensa nudi rešenja za infrastrukturu, povećanje energetske efikasnosti i za projekte zdravstvene zaštite.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: