Mrkonjić i Tadić ispunili obećanje

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić najavio je raspisivanje tendera za izgradnju deonica Obrenovac-Ub i Lajkovac-Ljig budućeg "Evropskog koridora 11".

Izvor: Beta, Tanjug

Subota, 17.12.2011.

14:33

Default images

"Očekujem da će u narednih mesec dana biti raspisan tender za deonice Obrenovac-Ub i Lajkovac-Ljig dugačke oko 50 kilometara. Gradiće naše firme, a vrednost radova iznosi oko 250 miliona evra", rekao je Mrkonjić novinarima.

Mrkonjić je prilikom obilaska radova na izgradnji dela auto puta između Uba i Lajkovaca, na trasi Koridora 11 izrazio zadovoljstvo dinamikom kojom se obavljaju radovi i dodao da je ispunjeno obećanje koje su pre oko mesec dana dali on i predsednik Srbije Boris Tadić. Tehnički direktor "Puteva Užice" Leko Korićanac je rekao da radovi na trasi autoputa od Uba do Lajkovaca napreduju dogovorenim tempom, podsetivši da na toj deonici treba da se izgradi 13 mostova od čega sedam velikih.

Korićanac je podsetio da deonicu od Uba do Lajkovaca, u dužini od 12,5 kilometara, grade domaća preduzeća "Putevi Užice" i "Planum" i da je vrednost tih radova oko 8,65 milijardi dinara.

Zamenik predsednika ubske opštine Sava Sarić rekao je da se na delu deonice kroz tu opštinu "i dalje ništa ne radi" i dodao da nije ni znao da je ministar Mrkonjić bio na gradilištu u Nepričavi.

"Preduzeće za puteve Beograd je, kao deo Nibens grupe, u velikim problemima; bilo je govora da će radove i na području opštine Ub preuzeti Putevi Užice, ali se do danas ništa nije promenilo, radovi nisu nastavljeni", kazao je Sarić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: