Moguće zatvaranje "Ju-Es Stila"?

Američka kompanija "Ju-Es stil“ mogla bi da ugasi svoju proizvodnju u Srbiji, prognozita ugledna američka investiciona kuća "Morgan Stenli“.

Izvor: Alo

Petak, 16.12.2011.

01:56

Default images

"Morgan Stenli" navodi da bi na ovakvu odluku mogli bi da utiču gubici kompanije u Evropi, loš ekonomski oporavak Balkana, ali i teško poslovno okruženje u Srbiji.

Prema izveštaju bankara iz "Morgan Stenlija“, ukoliko se recesija i trend konstantnih gubitaka na evropskom tržištu nastave, prva od vanameričkih jedinica ove kompanije koja bi bila ugašena jeste „Ju-Es stil Srbija“

Ukoliko se to desi, bez posla bi moglo da ostane čak 5.400 radnika, a Srbija bi izgubila jednog od svojih najvećih izvoznika. U Samostalnom sindikatu ove kompanije, međutim, kažu da prvi put čuju za zatvaranje i veruju da do takvog drastičnog poteza neće doći. "Imamo redovne sastanke s rukovodstvom kompanije i generalnim direktorom i niko nam nije ništa slično ni pomenuo. Rukovodstvo ispunjava sve dogovore i kolektivne ugovore, zaista nemamo takvu informaciju", rekao je predsednik Samostalnog sindikata "Ju-Es stila“ Siniša Prelić.

Iz uprave kompanije u Srbiji poručili su da su njihovi rezultati i dalje "odraz teške ekonomske situacije u Evropi“, kao i da će nastaviti da prate situaciju na tržištu.

"Nastavljamo da se suočavamo sa brojnim izazovima u Srbiji, koji podrazumevaju potpuno oslanjanje na kupovinu koksa, manje povoljan asortiman proizvoda, usporeni oporavak u regionu Balkana, kao i pritisak uvoznih proizvoda sa nižim cenama. Nastavićemo pažljivo da pratimo situaciju na tržištu i prilagođavamo našu proizvodnju u skladu sa potrebama naših kupaca", rečeno je u ovoj kompaniji.

U Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja, komentar na najnovije informacije o sudbini smederevske železare bilo je nemoguće dobiti, pošto je ministar Nebojša Ćirić, jedina osoba koja je ovlašćena da priča o ovome, na službenom putu u SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: