Đelić: Ulagati u železnicu i puteve

Potpredsednik Vlade Božidar Đelić založio se u Luksemburgu da Evropa deo sredstava namenjen projektima treba da usmeri u putni i železnički saobraćaj.

Izvor: Tanjug

Sreda, 07.12.2011.

12:42

Default images

On je apelovao da se deo novca namenjen projektima usmeri ka zemljama zapadnobalkanskog regiona, i to konkretno u putnei železničke pravcima koji su od evropskog značaja.

"To bi pokazalo da je ideja Evrope 'živa i zdrava'", rekao je Đelić na petoj sesiji Komiteta za investicioni okvir za Zapadni Balkan u sedištu Evropske investicione banke u Luksemburgu.

Đelić je obrazložio da u infrastrukturne projekte koje treba ulagati spada železnički pravac koji povezuje Evropu sa oko 30 zemalja centralne Azije i Bliskog istoka, zatim autoput izmedju Beograda, Sarajeva, Dubrovnika, Podgorice i Tirane, a od ništa manjeg značaja je i korišćenje potencijala reke Dunav i izgradnja gasovoda u zemljama regiona.

Komitet za investicioni okvir, pored toga, treba da usmeri značajna sredstva za osnivanje inovativnih malih i srednjih preduzeća na Zapadnom Balkanu.

"Ponosni smo što će biti usvojen zajednički predlog platforme za mala i srednja preduzeća (SME) zemalja Zapadnog Balkana", rekao je Đelić.
On je dodao da smatra da će platforma pospešiti saradnju zemalja u regionu.

Sesiji prisustvuju predstavnici iz celog regiona, uključujući Kosovo, koji nastupaju pod oznakom - "Rezolucija Saveta bezbednosti UN 1244".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: