Tadić: Bolji život neće pre 2014.

Predsednik Srbije Boris Tadić kaže da će iduće dve godine biti veoma teške i da se značajniji rast može očekivati krajem 2013. i početkom 2014. godine.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 07.12.2011.

11:07

Default images

"Treba da budemo spremni za drugi udar krize, i 2012. i 2013. biće veoma teške, a značajniji rast možemo očekivati krajem 2013. ili početkom 2014. godine, ako se dobro odvijaju politički i ekonomski procesi u Evropi i na drugim neuralgičnim tačkama svetske ekonomije", rekao je Tadić .

Tadić je rekao da Srbija, kao i druge zemlje, bez četiri odsto i više godišnjeg rasta, ne može da izgradi viši nivo životnog standarda građana.

Predsednik Srbije je kazao da je u prethodne tri i po godine otvoreno mnogo radnih mesta, ali da su, zbog ekonomske krize, mnoge kompanije zatvorile radna mesta.

On je naveo da je namera vlasti bila reforma državne uprave i "intervencija u prostoru" i izgradnja infrastrukture.

"Umnogome smo uspeli. Intervencijama u prostoru, odnosno izgradnjom infrastruktire, stvaraju se uslovi za viši nivo standarda građana i investicije", istakao je Tadić.

Predsednik Srbije je rekao da je plan vlasti bio da država bude moderna i funkcionalna, sa pravnim poretkom kojim su određene nadležnosti institucija u skladu sa standardima Evropske unije.

"Dobro je da živimo na evropskom kontinentu, pored EU, kako ne bismo uvek otkrivali nove modele funkcionisanja", kazao je Tadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

242 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: