"Cirade" zapošljavaju 500 radnika

Italijanska kompanija "Andrea Confenzioni" planira da u Jagodini izgradnju Fabrike za proizvodnju cirade za zaštitu vozila i motora.

Izvor: B92

Sreda, 07.12.2011.

09:29

Default images

Potpredsednica Vlade Verica Kalanović i gradonačelnik Jagodine Dragan Marković - Palma potpisali su u Jagodini "memorandum o razumevanju sa predstavnicima te kompanije o izgradnji fabrike, koja predviđa zapošljavanje 500 radnika.

Fabrika će biti izgrađena u Industrijskoj zoni na Koridoru 10, kraj međunarodnog autoputa i železničke pruge Beograd- Niš.

Reč je o novoj "grinfild" investiciji iz oblasti automobilske industrije, koja će "koštati" oko devet miliona evra i biće prva veća fabrika koja će se graditi u Industrijskoj zoni u Jagodini.

Sa ovom fabrikom Kompanija "Andrea Confezioni" namerava da proširi proizvodne kapacitete, kako bi odgovorila na potrebe svojih klijenata: Audi, BMW, Peugeot, Citroen, Fiat, Alfa Romeo, Aston Marfin, Ford, Hyundai, Lamborghini, Poprsche i Suzuki.

Marković je izjavio da očekuje "da će izgradnja fabrike početi vrlo brzo, a u Industrijskoj zoni je sve spremno za izgradnju: struja, voda, telefon, plin i ostala infrastruktura. I dozvola će biti izdata u najkraćem vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: