Mitrović: Bio sam u minusu 45 mil.€

Vlasnik Pink televizije Željko Mitrović kaže da je preživeo jednu od najtežih godina u svom životu, i privatno i poslovno.

Izvor: Blic

Sreda, 23.11.2011.

13:04

Default images

Kako kaže, konsolidovao je kompletnu kompaniju koja je bila u velikom minusu, ali i uspeo da odbrani svoju jahtu koju je hrvatska carina želela da mu oduzme.

"Posle najteže i najkomplikovanije godine u istoriji Televizije „Pink” ulazimo u period stabilnog poslovanja zahvaljujući reformama koje smo sproveli u proteklih pola godine unutar kompanije. Pre šest meseci delovalo je kao da nema nikakve šanse da izađemo iz problema, ali sada je vidljivo da sam uspeo da napravim preokret i zasluge za sve to zaista moram da pripišem prvenstveno sebi", navodi Mitrović. "Prvo sam uspeo da pobedim opaku bolest, potom da se stabilizujem i da pokrenem brojne reforme u kompaniji, te konačno da veliki minus u obrtnom kapitalu svedem na krajnje podnošljiv", rekao je Mitrović.

Govoreći u brojevima, minus u obrtnom kapitalu bio je 45 miliona evra, a trenutno je sveden na 15 miliona, s tim da će do kraja ovog meseca i taj dug biti reprogramiran i pokriven, objašnjava Mitrović.

Najveći gubitak kompanija Željka Mitrovića imala je u segmentima koji se nisu ticali televizijskog biznisa, ali su probleme pravile i „Pink Slovenija” i „Pink Makedonija”. Delovi Mitrovićevog „Pink” sistema su ponovo pod kontrolom.

"Srpski „Pink” kao osnova celog mog poslovnog sistema je imao najveći udar. Sve sam to doživeo kao izazov i podsticaj za kreativne poteze, jer je lako održavati liderske pozicije u stabilnim vremenima i sredinama. Kada se u jednom trenutku sve zaljuljalo i malo potonulo, posebno u vreme velike svetske krize, bilo je potrebno puno znanja i energije da se vratimo na vrh. Poslednji put kada sam ovoliko radio bilo je pre nekih petnaest godina", kaže vlasnik Pinka.

Mitrović kaže da je „Pink” krenuo s obnavljanjem i kupovinom najmodernije emisione tehnike za digitalizaciju.

"Doneo sam stratešku odluku da se oslobađam svih spoljnih poslova i vraćam se isključivo poslovanju televizije i proizvodnji programa", kaže on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: