Đilas: Privrednici su nefer u krizi

Zamenik predsednika DS-a Dragan Đilas kaže da su mnogi privrednici u Srbiji teret ekonomske krze prebacili na zaposlene, dok oni žive kao pre krize.

Izvor: Beta

Utorak, 22.11.2011.

14:11

Default images

"I pre šest meseci i pre tri meseca sam rekao da je to nepošteno i nefer i da vodi u situaciju koja neće moći da se kontroliše. Posao i stranke kojoj ja pripadam je da učini sve da se takve stvari spreče", rekao je Đilas nakon sastanka sa delegacijom Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS).

Đilas je rekao da je, kao gradonačelnik Beograda, učinio sve što je mogao da zaposleni u preduzećima koje je osnovao grad kroz vreme krize prodju što bezbolnije.

On kaže i da se trudio da položaj socijalno ugroženih Beograđana bude poboljšan kroz socijalne subvencije, u skladu sa budžetskim mogućnostima.

Govoreći o susretu sa predstavnicima ASNS, Đilas je rekao da je to jedan u nizu sastanaka sa sindikatima, čiji je cilj da se zajednički, u vreme ekonomskih problema i socijalnih pritisaka, dođe do rešenja koje bi omogućilo da se smanje efekti krize.

On je podsetio da je DS stranka levice i članica Socijalističke internacionale, zbog čega teži da u sindikatima ima partnere.

Đilas je dodao da današnji sastanak nije održan u svrhu predizborne kampanje, ali da DS kroz takve sastanke želi da se ostvare pomaci i da veruje da je ovaj susret jedan u nizu sa sindikatima.

“Moj predlog ASNS je da radimo na dva polja – jedan je da donosimo zaključke na opštem nivou, koji će se onda odnositi na sve zaposlene u ovoj zemlji i poboljšanje njihovog položaja, a drugi je da kroz pojedinačne slučajeve koji u ASNS imaju dođemo do rešavanja tih slučajeva i pomognemo ljudima koji su direktno ugroženi”, objasnio je on.
Predsednica ASNS Ranka Savić rekla je da je za njen sindikat današnji sastanak ipak održan u sklopu predizborne kampanje jer je Glavni odbor sindikata odlučio da se politički angažuje, odnosno da više ne daje blanko podršku političkim partijama.

Ona je rekla da će sindikat, nakon niza sastanaka sa predstavnicima relevantnih političkih stranaka, preporučiti svom članstvu koga da podrži na predstojećim parlamentarnim izborima.

“Blanko podrške više ne dajemo, tražimo veću odgovornost pre svega u onome što je obećano, kako radnici u Srbiji ne bi bili jedini stradalnici u ovim teškim vremenima”, rekla je Savić.

Savić je rekla da je sastanak sa delegacijom DS-a bio veoma koristan ali je kritikovala stranke zbog toga što sa sindikatima razgovaraju isključivo pred izbore i ocenila da bi se socijalni problemi mnogo lakše rešavali da se sastanci održavaju redovno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: