Matić: Izbori koče digitalizaciju

Državna sekretarka za Digitalnu agendu Jasna Matić kaže da digitalizacija televizijskog signala u Srbiji "teče punom parom".

Izvor: B92

Nedelja, 20.11.2011.

15:36

Default images

Ona objašnjava da će probno emitovanje početi krajem 2011. godine.

"Emitovanje digitalnog signala počeće već krajem ove godine, a ceo proces digitalizacije završiće se verovatno krajem iduće godine ili možda malo nesto posle toga", rekla je Matićeva. Prema njenim rečima, probni digitalni televizijski signal pokrivaće oko 40 odsto gledališta u Srbiji.

Prema njenim rečima, proces digitalizacije završiće se nešto kasnije u odnosu na prvobitno predviđen datum, 4. april 2012. godine. "Razlog više za promenu koncepcije je i to što, kako sada stvari stoje, 4. april 2012. biće nekoliko sedmica uoči izbora, što nikako nije dobar trenutak za značajne promene u sferi javnog informisanja", rekla je Matićeva.

U digitalizaciju, prema njenim rečima, do sada je uloženo 12 miliona evra dobijenih od Evropske komisije i oko osam miliona evra od bivšeg ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo, a biće potrebno još toliko da bi se ceo proces završio.

Ona je rekla da je Strategijom digitalizacije predviđeno i da država pomogne u nabavci opreme za prijem signala domaćinstvima koja su obuhvaćena različitim merama socijalne podrške.

"Videćemo u kojom meri će sredstva za to biti obezbeđena u budžetu za narednu godinu i da li će se građanima pomoći da se nabavi sva ta oprema ili će samo dobiti neki vaučer za nabavku", rekla je Jasna Matić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: