Dulić: Kvadrat ispod 1.300 evra

Do kraja godine će početi radovi na izgradnji stanova u beogradskom naselju "Dr Ivan Ribar", kaže ministar Oliver Dulić.

Izvor: Beta

Nedelja, 20.11.2011.

13:53

Default images

Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Srbije navodi da su završene sve neophodne predradnje da bi se gradilište otvorilo.

Dulić kaže da će tender za izvođača radova biti raspisan veoma brzo i dodaje da realizacija projekta kasni par meseci, jer je na zemljištu predviđenom za izgradnju bilo naseljeno nekoliko desetina romskih porodica.

"U toku je njihovo raseljavanje", kazao je Dulić i istakao da će te porodice biti raseljene u skladu s međunarodnim standardima. Prema njegovim rečima, naselje u Novom Beogradu sa oko 800 stanova biće izgrađeno po istom modelu po kome se radi naselje na mestu nekadašnje kasarne "Stepa Stepanović" na Voždovcu, a završetak radova se očekuje za 16 meseci.

Ministar prostornog planiranja je kazao da će cene biti "atraktivne" i da će ih objaviti kada bude počela izgradnja.

"Cene stanova na Novom Beogradu biće ispod tržišnih i saopštićemo ih vrlo brzo", rekao je Dulić i izrazio očekivanje da će cena kvadrata biti i niža od 1.290 evra po kvadratnom metru, za koliko se prodaju stanovi na Voždovcu.

On je istakao i da će prvi stanovi koji se grade na mestu kasarne "Stepa Stepanović" biti useljeni na proleće, a završetak celog naselja se očekuje do kraja 2012.

"Radovi u naselju na mestu kasarne 'Stepa Stepanović' idu dobro i na tom gradilištu danas radi oko 10.000 ljudi, a očekujemo da će do kraja izgradnje biti uposleno oko 30.000 ljudi", kazao je ministar.

On je naglasio da je to naselje "najbolji odgovor svima koji su sumnjali da je država sposobna da uradi ovakav projekat".

"U ovom trenutku je, od ukupno 4.500 stanova, u prodaju pušteno oko 2.000 stanova. Već je prodato oko 1.500, odnosno za 1.200 stanova su zaključeni ugovori, a oko 300 se nalazi u proceduri", rekao je Dulić i dodao da bi ovih dana u gradilište trebalo da budu uđu i poslednji izvođači.

On kaže da se "posao realizuje dobro, bez ijednog skandala i bez ijednog dana kašnjenja, što je novi model ponašanja države kada su u pitanju ovakvi projekti“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: