Škole u štrajku zbog nagrada

Škole članice Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije organizovaće u ponedeljak jednodnevni štrajk, zbog kašnjenja države u isplati jubilarnih nagrada.

Izvor: Tanjug

Subota, 19.11.2011.

15:55

Default images

Predsednik Unije Dragan Matijević.je rekao da će prosvetni radnici 28. novembra potpuno obustaviti rad i u školama clanicama Unije neće biti nastave ukoliko do tada država ne isplati zaostali dug.

On smatra da je, kako je rekao, sada loptica namerno prebačena na lokalne samouprave, od kojih Ministarstvo finansija traži podatke, kako bi im bila prebačena sredstva za isplatu jubilarnih nagrada.

Ministarstvu prosvete i nauke dali smo dodatni rok da ispuni obaveze predvidjene Sporazumom od 1. aprila, rekao je Matijević i naveo da je odluka o štrajku doneta na današnjoj sednici Glavnog odbora na koju je pozvan i ministar Žarko Obradović, ali nije došao.

Prema njegovim rečima, oko 25.000 zaposlenih u prosveti čeka isplatu jubiranih nagrada za 2009, 2010. i 2011. godinu. Nagrade za ovu godinu u malom broju opština su isplaćene ili je isplata u toku.

Unija ima oko 40.000 članova u oko 700 škola.

Ministar Obradović ranije je izjavio Tanjugu da pitanje isplate zaostalih jubilarnih nagrada za prosvetne radnike mora biti rešeno do kraja godine.

"Apsolutno, to pitanje moramo rešiti do kraja godine", rekao je Obradović.

Obradović je kazao da će do kraja godine biti isplaćen dug za 2009. i 2010, kao i za ovu godinu i naveo da su nadležni iz Ministarstva prosvete i nauke o tom pitanju imali razgovor s Ministarstvom finansija i Stalnom konferencijom gradova i opština.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: