Cene goriva nastavljaju da rastu

Cene naftnih derivata u Srbiji, bez obzira na kretanje cena derivata na svetskim tržištima, odnosa dolara i evra, skoka ili pada dinara nastavljaju da rastu.

Izvor: Novosti

Petak, 11.11.2011.

05:17

Default images

Povećanja, doduše, nisu tako česta niti dramatično velika, ali su i minimalna pomeranja cena očito značajno opterećenje za građane.

Poslednje usklađivanje cena smo imali pre par dana, kaže prodavac na veoma prometnoj benzinskoj stanici NIS Zmaj. Dizel i benzin su poskupeli za dinar po litru, a TNG za 50 para.

Tako je, sada, cena benzina BMB 95 133,80, evropremijuma BMB 95 138,50, dizela D2 125,50, evrodizela 136,40 i TNG 68,90 dinara po litru.

Naravno, vozači koji mogu kupuju gorivo u periodima kada važi popust od tri odsto. Cene na pumpama NIS, baš kao i kod ostalih distributera se razlikuju od pumpe do pumpe, pa dobro informisani vozači mogu da ostvare i značajnije uštede.

Ostale velike kompanije, kao i privatne "pumpadžije“, prate NIS sa cenama, a ono što može da raduje potrošače je da se cena TNG, popularnog plina, koji je početkom jeseni skoro svakodnevno rastao, stabilizovala.

Sada litar ovog veoma popularnog derivata kod nas, košta od 67,90 dinara, koliko je na pumpama Lukoila, do 69,90 dinara kod ostalih velikih kompanija. Cene TNG su i kod privatnika različite i kreću se u rasponu od 67 do 71 dinara po litru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: