Oboriti cene kvadrata za 200 evra

Sekretar Odbora za građevinarstvo u Privrednoj komori Srbije Goran Rodić kaže da bi trebalo preispitati cene nekretnina u Srbiji.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.11.2011.

18:00

Default images

On je rekao da je najveći problem u platežnoj moći stanovništva.

"Niža cena se jedino može postići smanjivanjem dela koji uzima država, jer to značajno podiže cenu kvadrata. Izvodjači za stambeni kvadrat naplaćuju 350 do 400 evra, u šta ne ulaze razne takse, naknada za zemljište i komunalije", istakao je Rodić.

On kaže da ako bi stambeni kvadrat bio niži samo za oko 200 evra veliki broj porodica bi se odlučio za kupovinu stana.

Rodić je naveo da bi država što pre trebalo da skine naplatu PDV-a za građevinski repromaterijal, kao što je to nekada bilo ili barem da ga vrati sa sadašnjih 18 na četiri odsto, što bi odmah uticalo na smanjivanje cena kvadrata.

"Samo to bi u velikoj meri pokrenulo građevinsku industriju Srbije", naglasio je sekretar Odobra za gradjevinarstvo u PKS.

U trećem kvartalu ove godine u odnosu na isti period lane manje je odobrenih stambenih kredita za 15,6 odsto i u 2011. se u celoj Srbiji obavilo svega oko 2.000 kupoprodaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: