Raspisao konkurs za - poslodavca

Jugoslav Filipović, grafički dizajner iz Niša, odlučio da novi posao nađe tako što je raspisao javni konkurs za budućeg poslodavca.

Izvor: Novosti

Nedelja, 30.10.2011.

14:01

Default images

Na ovaj, originalan korak, autor se odlučio kako bi plasirao svoju viziju „aktivnog traženja posla“ o kojem se poslednjih godina mnogo govori. A forsira se kao efikasniji u odnosu na uobičajeni metod čekanja na birou i javljanja na konkurse koje poslodavci raspisuju.

„Dolazim bilo kako“, naziv je jedinstvene kampanje koju je na društvenim mrežama na internetu pokrenuo Jugoslav Filipović, grafički dizajner iz Niša. U potrazi za novim poslom javno je raspisao konkurs za budućeg poslodavca.

Filipović je flajer-oglas poslao na više od 150 adresa najznačajnijih dizajnerskih, marketinških i medijskih kuća u Srbiji i republika bivše Jugoslavije.

"Posle 11 godina rada lane sam odlučio da napustim ugodnu i sigurnu fotelju grafičkog urednika u centralnoj gradskoj ustanovi kulture. A kako se više od 25 godina profesionalno bavim dizajnom, fotografijom i video i TV produkcijom, zatražio sam posao u nekoj renomiranoj i perspektivnoj dizajnerskoj, marketinškoj ili medijskoj kući", kaže Filipović.

U oglasu se navodi da ovaj Nišlija kao svoju buduću idealnu radnu sredinu vidi tim kreativnih, inovativnih, komunikativnih, talentovanih, iskusnih, sposobnih, angažovanih, ambicioznih, duhovitih, vedrih i nasmejanih ljudi.

U desetak različitih stavki navode se i osobine, znanja i veštine zbog kojih bi trebalo da mu se budući poslodavac javi na konkurs i ponudi odgovarajuću radnu poziciju. A traženje novog posla za Jugoslava predstavlja i kreativni izazov, jer smatra da su internet, a naročito socijalne mreže, u današnje vreme nezamenljiv put do radnog mesta.

"Mislim da je ovo najbolji način da se čovek predstavi", kaže Filipović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: