Vučić: Ova Vlada preskupa za Srbiju

Svaki dan sa ovakvom vladom preskup je za Srbiju, kaže Aleksandar Vučić, zamenik predsednika Srpske napredne stranke.

Izvor: Beta, Novosti

Ponedeljak, 24.10.2011.

02:39

Default images

"Odavno su izgubili legitimitet, a nervoza i njihove svakodnevne besmislene svađe samo potvrđuju koliki je strah od provere narodne volje", navodi on.

Vučić naglašava da "zato na izbore moramo što pre, da ih potučemo do nogu i povedemo Srbiju napred".

Na pitanje čemu tolika žurba, drugi čovek naprednjaka odgovara da se "Srbiji žuri".

"Pre svega zbog činjenice da svakog dana na čelu sa ovom vladom imamo sve veći broj nezaposlenih, siromašnih i sve manje nade u drugačiju i bolju perspektivu", navodi on.

Komentarišući sumnje koje su se pojavile u javnosti u obećanje predsednika te stranke Tomislava Nikolića da će nakon njihove pobede u Srbiju doći čak 100 milijardi evra investicija, Vučić kaže da je "strašno da se sa potencijalnim investicijama u Srbiji sprdaju oni koji su što potrošili što opljačkali sto milijardi evra u prethodnih deset godina".

On objašnjava da će se samo kroz uštedu u javnim nabavkama dobiti deset milijardi evra na desetogodišnjem nivou za investiranje u poljoprivrednu proizvodnju i prerađivačku industriju.

"Takođe, u tih deset godina za više desetina milijardi uvećaćemo vrednost našeg energetskog sektora, u koncesijama za infrastrukturne objekte o kojima je i predsednik Nikolić govorio", kaže on.

Vučić je naveo i da se Srbija po izdavanju građevinskih dozvola nalazi na 175. mestu u svetu.

"Iza nas je nekoliko afričkih zemalja u kojima nikakvog poslovanja nema kada je reč o stranim investicijama", rekao je zamenik predsednika SNS-a.

On je rekao da je u Srbiji za izdavanje građevinskih dozvola potrebno 279 dana i ocenio da osoba koja je krenula da investira za to vreme može da zaboravi i šta i gde radi, kao i u šta investira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: