Đilas: Kasni petlja za most (FOTO)

Novi most preko reke Save u Beogradu za saobraćaj će biti otvoren decembra, kaže gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Izvor: B92

Petak, 21.10.2011.

15:42

Default images

Deo petlje Hipodrom koja podrazumeva uključenje s Banovog brda biće završen tek na proleće, a dotle će se i dalje koristiti Paštrovićeva ulica.

Radi se o uključenju na most iz Požeške ulice, preko petlje "Hipodrom".

Iako je rok za završetak radova u Požeškoj ulici bio kraj 2011. godine, zbog imovinskih problema sa vlasnicima jedne parcele radovi su bili obustavljeni šest meseci, rekao je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas prilikom obilaska radova. Radovi će biti završeni oko 15. marta, a najkasnije do aprila. "Suvlasnici parcele u Požeškoj 9 nisu hteli da prihvate da im to bude plaćeno, morali smo da idemo u sudski postupak, na kraju smo 123 kvadrata otkupili za 60.000 evra", rekao je Đilas. On je dodao da je "zbog 123 metra kvadratna, šest meseci ovde sve stajalo". Pomeranje završetka radova u tom delu ulice, kako je Đilas naglasio, neće ugroziti otvaranje mosta na Adi, koje je planirano do kraja decembra.

Gradonačelnik se izvinio Beograđanima što, kad most bude otvoren, neće moći da koriste prilaz iz Požeške ulice, već će morati da i dalje koriste Paštrovićevu ulicu za prelazak preko petlje Hipodrom..

Đilas je potom obišao i petlju Radnička, koja će u tri nivoa povezivati most preko Ade, petlju Hipodrom i Radničku ulicu od Beogradskog sajma do kompleksa Jugopetrola, kao i trasu Beogradskog metroa.

Sa Đilasom je radove obišao i predsednik Skupštine Grada Beograda Aleksandar Antić, koji je napomenuo da svi ostali radovi teku u skladu sa predvidjenim terminima i dodao da će gradske vlasti po otvaranju mosta saopštiti Beograđanima koliko je taj projekat koštao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: