"Uspeh za Srbiju i Staru Pazovu"

Nemačka kompanija Milbauer počela je izgradnju tehnološkog centra u Staroj Pazovi za četiri miliona evra.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 21.10.2011.

10:05

Default images

Milbauer je svetski lider po sigurnim tehnološkim rešenjima za elektronsku identifikaciju, koristeći napredne mašine i softver za izradu elektronskih dokumenata, biometrijskih pasoša i ličnih karti.

Ta kompanija od 2008. u Srbiji ima firmu Milbauer koja se bavi proizvodnjom biometrijskih ličnih karti i pasoša, zapošljavajući oko 80 ljudi, rečeno je u agenciji SIEPA.

Na postavljanju kamen-temeljca tehnološkog centra, jedinog te vrste izvan Nemačke, vlasnik kompanije Jozef Milbauer je najavio da će radovi biti završeni marta 2012. godine i da će proizvodnja biti namenjenja izvozu. On je kazao da će u tehnološkom centru biti otvoreno oko 150 radnih mesta, većinom za visokobrazovane stručnjake. Milbauer je kazao da bi broj zaposlenih u tehnološkom centru mogao da do kraja sledeće godine poraste na 200.

Milbauer je 9. septembra sa opštinom Stara Pazova potpisao ugovor i besplatno dobio zemljište za izgradnju tehnološkog parka.

Kompanija je za otvaranje 100 radnih mesta dobila 500.000 evra subvencija preko Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA), odnosno 5.000 evra po novom radnom mestu. Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Nebojša Ćirić kazao je da bi Srbija trebalo da nastavi da podstiče investicije.

"Ovo je dobar dan za Srbiju i Staru Pazovu, jer ćemo ovde do kraja marta imati završen tehnološki centar u kojem će raditi oko 200 inženjera, visoko kvalifikovanih građana Srbije, koji će imati priliku da 'izvezu' svoje znanje i u druge zemlje Evropske unije i širom sveta", rekao je ministar Ćirić.

Ćirić je dodao da stručnjaci iz Srbije već uveliko rade na projektima Milbauera u Ugandi, Gruziji i drugim zemljama sveta.

"Srbija je ovim još jednom pokazala da je politički stabilna zemlja koja može da privuče i visoko tehnološke i proizvodne investicije", zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: