Opštinama i dugoročno zaduživanje

Lokalne samouprave će moći dugoročno da se zadužuju za finansiranje infrastrukturnih objekata, predviđeno je izmenama Zakona o javnom dugu.

Izvor: Tanjug

Sreda, 19.10.2011.

10:11

Default images

Usvojene izmene Zakona o javnom dugu omogućavaju zaduživanje Srbije radi nabavke finansijske imovine.

Izuzetno se uvodi mogućnost dugoročnog zaduživanja jedinica teritorijalne autonomije, emitovanjem dugoročnih hartija od vrednosti, radi finansiranja investicionih, razvojnih i prioritetnih programa i projekata.

Tim zakonom se propisuje mogućnost obustave transfernih sredstava iz republičkog budžeta do visine neizmirenih obaveza, ukoliko jedinica teritorijalne autonomije ne izmiruje dug u skladu sa ugovorenom dinamikom ili obavesti nadležno ministarstvo o nemogućnosti izvršavanja obaveza po osnovu zaduživanja.

Lokalne samouprave će biti u obavezi da umesto šestomesečnog izveštavanja dostavljaju nadležnom ministarstvu mesečne izveštaje o zaduživanju, a nadležni ministar je ovlašćen da podzakonskim aktom uredi način tog izveštavanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: