Građani garantuju kredit Kolubari

Skupština Srbije potvrdila je danas garanciju za zajam od 80 miliona evra za zajam Elektroprivrede Srbije, odnosno Rudarski basen "Kolubara".

Izvor: Beta

Utorak, 18.10.2011.

16:00

Default images

To je samo jedan od četiri sporazuma o zaduživanju Srbije, za koje su parlamentarci danas dali garancije.

Zajam Evropske banke za obnovu i razvoj bi trebalo da bude iskorišćen za stvaranje uslova za sigurne isporuke uglja i racionalno upravljanje prirodnim resursima, uz smanjenje zagađenja u elektranama koje koriste ugalj iz "Kolubare".

Skupština je usvojila i garancije Srbije Komercijalnoj banci kod koje se Građevinska direkcija Srbije zadužuje u iznosu od dve milijarde dinara za refinansiranje kredita koji je iskorišćen za opremanje gradjevinskog zemljišta na lokaciji kasarne "Stepa Stepanović" u Beogradu.

Potvrđen je i Okvirni ugovor o zajmu u iznosu od 32 miliona evra s Bankom za razvoj Saveta Evrope radi finansiranja izgradnje oko 1.700 objekata za socijalno stanovanje za ugrožene kategorije stanovništva.

Skupština je potvrdila i Sporazum Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj o zajmu od pet miliona dolara za projekat osiguranja rizika u slučaju elementarnih nepogoda.

Skupština je potvrdila i 29 medjunarodnih sporazuma i ugovora iz oblasti odbrane, policijske saradnje i ekonomske saradnje, životne sredine i kulture.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: