Petrović: Opravdaću svaki dinar

Ministar poljoprivrede Dušan Petrović kaže da je cilj Ministarstva da agrarni budžet u 2012. godini bude veći nego ove godine, kada iznosi 2,6 odsto budžeta.

Izvor: B92

Utorak, 18.10.2011.

14:05

Default images

On je rekao da rasprava o budžetu za narednu godinu još nije počela i da zbog toga ne želi da "licitira sa iznosom koje će Ministarstvo tražiti za poljoprivredu".

"Nije fer prema drugim kolegama u Vladi da javno govorim o onome što bih želeo najpre njima da kažem" rekao je on i istakao da će za "svaki dinar" koji za agrar bude tražio iduće godine imati "veoma utemeljeno obrazloženje". On je kazao da će, kada bude završena rasprava o budžetu, biti završena i rasprava o podsticaju poljoprivredne proizvodnje.

Petrović je dodao da će o visini i načinu podsticanja poljoprivredne proizvodnje Ministarstvo razgovarati sa udruženjima poljoprivrednika.

"Bitno je da novac kojeg ima malo bude potrošen na najefikasniji način", istakao je on.

Ministar očekuje i da ovogodišnji izvoz poljoprivrede i prehrambene industrije bude veći od prošlogodišnjeg kao i da suficit u spoljnotrgovinskoj razmeni agrara bude veći od prošlogodišnjeg, koji je iznosio 1,1 milijaru dolara.

Petrović nije želeo da navede koliko bi to povećanje suficita moglo biti, ali je kazao da je u prva tri kvartla ove godine on porastao za više 30 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

"Ova godina će, što se spoljnotrgovinskog agrara tiče biti bolja od 2010. koja je bila najbolja u poslednjih deset godina", kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: