Lečić: Grejanje još neće poskupeti

Predsednik Poslovnog udruženja "Toplane Srbije" Milovan Lečić kažeda će cena grejanja preko "Toplana Srbije" do kraja oktobra ostati nepromenjena.

Izvor: Beta

Utorak, 18.10.2011.

12:55

Default images

Lečić kaže da je o poskupljenju grejanja zbog poskupljenja cene gasa prerano govoriti.Vlada Srbije je juče na telefonskoj sednici donela odluku o poskupljenju gasa od 1. novembra za deset odsto za domaćinstva i 15 odsto za privredu.

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović rekao je ranije da će poskupljenje za domaćinstva biti oko 10 odsto i da će jedan kubni metar gasa koštati oko 36 dinara, tako da će prosečan račun porasti sa 12.000 na 14.000 dinara.

Bajatović je kazao da će sve toplane preći na snabdevanje gasom, tako će im cena gasa biti smanjena i iznositi koliko i za domaćinstva.

On je kazao i da postoji i dogovor s vladom o tome da se posle novembarskog poskupljenja cena gasa ne menja do naredne grejne sezone, iako očekuje da gas u svetu poskupi početkom 2012. godine.

Dugovi toplana za gas iznose oko osam milijardi dinara, rekao je Bajatović i dodao da je rebalansom budžeta Srbijagasu odobreno dodatno zaduženje od 190 miliona evra zbog razlike u nabavnoj i prodajnoj ceni gasa.

U Poslovnom udruzenju "Toplane Srbije" ima 57 toplana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: