Plan razvoja zemlje još čeka razvoj

Demokrate nisu odustale od decenijskog plana razvoja zemlje, koji je krajem prošle godine promovisao predsednik Boris Tadić.

Izvor: Novosti

Utorak, 18.10.2011.

02:02

Default images

Ipak, pišu Novosti, rad na tom dokumentu je usporen, jer se Srbija suočava sa ozbiljnim problemima oko Kosova i na putu ka EU.

Konsultacije koje su započele u okviru vladajuće koalicije odvijaju se smanjenim intenzitetom.

Krajem avgusta svim ministarstvima je dostavljena strategija kako bi dali svoja mišljenja i sugestije, ali iz Vladinih resora poručuju da dokument još nisu uzeli u detaljno razmatranje. Kako kaže potpredsednik Vlade Božidar Đelić, koji je imenovan za koordinatora strategije, cilj je bio da ovaj dokument bude usvojen pre nego što Evropska komisija bude donela mišljenje o napretku Srbije i spremnosti za status kandidata i početak pregovora.

"Na strategiji se radi, rokovi su malo prolongirani. Očekujem da i Vlada i Skupština do kraja godine parafiraju ovaj, ne partijski, već strateški državni dokument. On treba da bude osnov na kojem ćemo graditi partnerstvo sa EU i 'vodič' za sve buduće vlade u kom pravcu treba raditi na razvoju zemlje", objašnjava Đelić.

Koalicioni partneri DS poručuju da podržavaju strategiju i da će uz eventualne korekcije glasati za ovaj dokument.

Lider SDPS Rasim Ljajić i socijalisti viziju napretka Srbije u narednoj deceniji vide veoma slično kao i DS, a insistiraće da u dokumentu značajan deo bude posvećen reformama koje će ublažiti posledice ekonomske krize.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: