Nikolić: Ja sam garant za milijarde

Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić kaže za B92 da će ta stranka u narednih 10 godina zaista obezbediti ulaganja od 100 milijardi evra.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.10.2011.

17:36

Default images

Na pitanje odakle će toliki novac doći u Srbiju i to u vreme krize, Nikolić je kazao: "Sa svih strana sveta!"

Na konstataciju da je najava tolikih ulaganja nerealna s obzirom na to da toliki novac u Srbiju nije ušao od 2000. godine, Nikolić je kazao da to nije tačno.

"Za 10 godina je stiglo 100 milijardi i nigde ih nema, ni u zemlji, ni u vodi, ni u vazduhu. Sve je propalo", kazao je predsednik naprednjaka. Prem njegovim rečima, 10 milijardi evra će ostati Srbiji samo zato što "na vlasti neće biti lopovi", a ostatak će stizati iz svih krajeva sveta.

"Od kud se sad i Rusi nude da ulažu i Francuzi da prave metro, ako je svet u recesiji?", upitao je Nikolić i dodao da se sumnja u investicije javlja jer smo zadojeni lažima ljudi na vlasti.

"Na osnovu laži koje su govorili Tadic i Dinkić vi mislite da ja govorim laži. Oni su vas prevarili, od kud vam pravo da ću ja da vas prevarim, kako da mi ne verujete pa ja se bavim ozbiljnim poslom. Te investicije stoje i to sad treba iskoristiti, sa lopovima i lažovima naravno da neće niko da sarađuje", kazao je Nikolić.

"Ako se to ne ostvari, ne znam kako će Srbija da preživi", zaključio je lider naprednjaka.

Lider SNS Tomislav Nikolić rekao je i da mu je "Kosovo kao stariji sin", ali i da bi odricanje puta ka EU značilo da Srbija narednih 4-5 godina živi još teže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

258 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: