Ministri otvaraju i početak radova

Ministri Milutin Mrkonjić, Sulejman Ugljanin i Rasim Ljajić ozvaničili su u petak početak radova na putu Novi Pazar – Sjenica.

Izvor: Tanjug

Subota, 15.10.2011.

12:56

Default images

Ta saobraćajnica je važna za Sandžak i Srbiju jer predstavlja sponu sa budućim auto-putem ka južnom Jadranu koji će proći preko Peštera.

Ministar za infrastrukturu je tom prilikom rekao da Vlada Srbije sve čini da se putevi od Novog Pazara do Sjenice i Novog Pazara do Tutina završe. Mrkonjić je kazao da će se učiniti sve da se završi obilaznica oko Novog Pazara.

Mrkonjić nije želeo da se izjašnjava o rokovima do kada će oni biti završeni, ali je dodao da će to biti vrlo brzo ukoliko vreme bude lepo. On je rekao da su Vladi Srbije, kako je naveo, podjednako važni i lokalni putevi koliko i koridori, a građanima tog kraja je poručio da je "Vlada sa njima".

"Zahvaljujući ministrima Ugljaninu i Ljajiću, ovaj region ima mesto koje mu pripada. Vlada je do sada odvajala onoliko sredstava koliko je mogla za potrebe građana Novog Pazara, Tutina i Sjenice, i građani treba da znaju da je Vlada sa njima", rekao je Mrkonjić.

Ministar Ugljanin je rekao da je najvažnije da je obezbeđen novac i da izvođač radova ima kapaciteta, kao i da je reč o zajedničkom projektu Vlade Srbije i Turske. Ugljanin je kazao da oni grade puteve koji će, kako je rekao, pomiriti ljude i da će do nove godine u Sandžaku svi živeti u miru, slozi i jedinstvu.

Gradonačelnik Novog Pazara Mahmutović je istakao da je "konačno došao dan početka ovih radova koji su najavljivani još pre dve godine”.

”Izgradnja ovog puta će trajati do početka snega.., i odmah nastavljamo u proleće. Preko zime će se raditi projektna dokumentacija za rešenja problema serpentina od Belih Voda do Duge Poljane", rekao je Mahmutović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: