Obnovljen agregat HE Bajina Bašta

Hidroelektrana "Bajina Bašta" pustiće u rad drugi revitalizovan agregat.

Izvor: Beta

Subota, 15.10.2011.

12:54

Default images

Time je završena druga faza projekta revitalizacije svih agregata, vrednosti 80 miliona evra.

Revitalizacija HE "Bajina Bašta" obavlja se u četiri faze i očekuje se da će biti završena u junu 2013. godine, kada će biti revitalizovana sva četiri agregata, a njihova snaga biće povećana sa 368 na 420 megavata.

Prema ranijim informacijama iz EPS-a, ukupna vrednost radova je između 75 i 80 miliona evra, pri čemu je 30 miliona obezbeđeno iz kredita nemačke KfW banke, a ostatak iz sredstava Elektroprivrede Srbije.

Posle obnavljanja opreme radni vek protočne hidroelektrane "Bajina Bašta" trebalo bi da bude produžen za 30 do 40 godina.

Glavni izvođač radova na revitalizaciji je austrijska kompanija Andric hidro, a angažovano je sedam podizvođača, uglavnom domaćih firmi.

HE "Bajina Bašta", kao najveći hidroenergetski objekat sagrađen na reci Drini, daje osam odsto ukupne proizvodnje struje EPS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: