Nibens zakočio autoput za Crnu Goru

Izgradnja prve deonice autoputa Beograd - južni Jadran, od Uba do Lajkovca, u dužini od 12,5 kilometara, delimično se odvija po planu.

Izvor: Novosti

Subota, 15.10.2011.

04:05

Default images

Naime, članice domaćeg konzorcijuma, Planum i Putevi Užice, svoj deo posla obavljaju u skladu sa predviđenom dinamikom.

Problem je, međutim, na delu od oko šest kilometara, za čiju je izgradnju zadužen PZP Beograd, članica Nibens grupe. Na toj deonici već duže nema nikakvih radova. Konzorcijum je spreman da preuzme poslove Nibensa, ali je mnogo "neraščišćenih računa“.

"I taj deo posla mora da se završi i spremni smo da ga preuzmemo, ali investitor mora prvo da reši sporna pitanja sa PZP Beograd“, kaže Laza Milinković, rukovodilac gradilišta iz Planuma. On navodi da je "PZP Beograd dobio avans, izveo neke radove, dao garancije i dok se ta pitanja ne regulišu ostale članice domaćeg konzorcijuma ne mogu na sebe da preuzmu izvođenje radova na tom delu trase. Mi tražimo čiste račune".

"Trenutno radimo gornji stroj, cementnu stabilizaciju, a asfaltiranje našeg dela trase počinje do kraja meseca. Radovi dobro napreduju, kao i na delu za koji su zaduženi Putevi Užice, koji grade mostove i petlju Lajkovac. Od ukupno 12,5 kilometara, pod mostovima je 1,3 kilometra trase", ističe Milinković.

Radnici Nibens grupe zakazali su protest za utorak u 11 sati, kaže Sonja Vukanović, predsednica Samostalnog sindikata putara Srbije.

"Vlada Srbije je očigledno nezainteresovana za rešavanje pitanja Nibensa i radnici više nemaju strpljenja pošto se stvari nisu pomerile sa mrtve tačke", kaže Vukanovićeva.

Ona navodi da će "protest započeti u utorak u 11 časova ispred JP Putevi Srbije, a nastaviće se ispred zgrade Vlade Srbije odakle se radnici neće pomeriti dok ne dobiju čvrste garancije da će pitanje Nibensa konačno biti rešeno".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: