Registar poreskih obveznika 2013.

Centralni registar poreskih obveznika, korisnika penzijskog, invalidskog i zdravstvenog osiguranja u Srbiji, biće spreman 1. januara 2013. godine.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 14.10.2011.

17:29

Default images

Državni sekretar Ministarstva rada i socijalne politike Snežana Lakićević objasnila je da će taj registar biti olakšica za građane, ali i za državne institucije,

Upisivanje podataka o poreskim obveznicima u registar trajaće do kraja ove godine, ali i tokom 2012. godine a na njemu će raditi 210 građana sa kojia je danas potpisan ugovor. Direktor Poreske uprave Republike Srbije Dragutin Radosavljević rekao je da će najveću korist od projekta imati građani, ali i da će Centralni registar olakšati rad i razmenu podataka između državnih institucija.

Sa Centralnim registrom poreskih obveznika Srbija će se svrstati među moderne države, a dobiće i veći ugled na međunarodnoj lestvici, dodao je Radosavljević.

U centarlnom registru biće podaci svih poreskih obveznika, a imaćemo i novi sistem naplate doprinosa, kao i nove principe kontrole naplate, a ceo taj sistem biće u sklopu elektronske uprave države Srbije, kazao je pomoćnik direktora Poreske uprave Dejan Vidojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: