Zimske gume samo kad je potrebno

Komitet za bezbednost saobraćaja Srbije je predložio da po pravilniku zimske gume moraju biti na svim točkovima vozila samo kada to nalažu uslovi na putu.

Izvor: B92

Petak, 14.10.2011.

17:15

Default images

Kada se temperatura opadne ili počne sneg, u saobraćaju bi smela da učestvuju samo vozila koja imaju zimske pneumatike na svim točkovima i ostalu zimsku opremu, predlaže Komitet.

Motorna vozila koja nemaju zimske gume na svim točkovima, smela bi da učestvuju u saobraćaju uvek kada su kolovozi suvi i kada temperatura nije niska, piše u saopštenju Komiteta.

Prema Pravilniku čija je primena danas odložena po drugi put za još godinu dana, motorna vozila moraju od 1. novembra do 1. aprila imati zimske gume na svim točkovima.

Starim pravilnikom koji se sada primenjuje, predviđa se obaveza upotrebe najmanje dve zimske gume na pogonskim točkovima, ili letnjih guma dubine šare od najmanje četiri milimetra, i upotreba lanaca na pogonskim točkovima.

Ministarstvo za infrastrukturu je danas odložilo primenu novog Pravilnika do 1. novembra iduće, 2012. godine, a Komitet pozvao ministra Milutina Mrkonjića da promeni Pravilnik kako Komitet predlaže jer tako neće ugroziti bezbednost učesnika u saobraćaju, a uvažiće materijalno stanje građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: