Petrović: Priča o malinama završena

Ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović izjavio je da je "priča o malinama dobila epilog, početkom avgusta".

Izvor: B92

Petak, 14.10.2011.

13:50

Default images

Tada je, kako navodi, napravljen dogovor između legitimnih udruženja malinara i velikog broja vlasnika hladnjača".

Petrović je naglasio da je potpisan značajan broj ugovora između hladnjačara i Fonda za razvoj o dobijanju kredita po povoljnim uslovima na osnovu kojih će biti isplaćeno dodatnih 10 dinara po kilogramu.

On je rekao da je tehničko pitanje kada će taj novac da stigne, ali da će to biti vrlo brzo i ponovio da će hladnjačari po dobijanju sredstava, moći da povećaju otkupnu cenu maline roda 2011. na traženih 100 dinara, kako su preuzeli obazu na osnovu potpisanih ugovora sa Fondom.

Malinari iz zapadne Srbije organizovali su prošle subote miran protest u Beogradu, ponovo zahtevajući jedinstvenu otkupnu cenu maline od 100 dinara za kilogram, izvoznu subvenciju od 26 din/kg i proglašavanje tog voća za strateški proizvod.

Kao jedan od razloga za protest, malinari navode nepoštovanje dogovora od 6. avgusta sa resornim ministrom, kada je, kako tvrde, dobijeno obećanje da će akontna otkupna cena maline biti povećana sa 90 na 100 dinara, čime bi bili pokriveni osnovni troškovi prozvodnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: