Srbijagasu od Staklare 35 mil. EUR

Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović kaže da će za 15 dana biti potpidsan ugovor o prodaji paraćinske Staklare bugarskoj kompaniji Glas industrija.

Izvor: B92

Petak, 14.10.2011.

13:17

Default images

Bajatović kaže da će Srbijagas za svoj udeo u Srpskoj fabric stakla dobiti 35 miliona evra, a da će bugarska kompanija dobiti fabriku bez dugova.

Naime, dug staklare od 21,6 miliona evra u potpunosti je otpisan.

"Na 104. godišnjicu rada i postojanja, Srpska fabrika stakla dobija novog vlasnika. U narednih 15 dana biće potpisan ugovor između Staklare, odnosno Srbijagasa i bugarskog vlasnika Glas industrije, koji će za 35 miliona evra otkupiti akcije Srbijagasa i time postati većinski vlasnik fabrike", rekao je Bajatović. Bajatović je objasnio da će potom bugarski vlasnik kupiti i akcije malih akcionara i akcije bugarske firme Rubin iz Plevena, "koja je prva privatizovala Staklaru, ali ništa nije uradila".

Bajatović je kazao i da novi vlasnik, u naredne tri godine, ima obavezu da investira u modernizaciju fabrike 22 miliona evra čime će biti povećani proizvodni kapaciteti u fabrici, posebno u proizvodnji ambalažnog stakla.

Fabrika će tada proizvoditi kvalitetne pivske flaše, ali i drugu ambalažu neophodnu za pakovanje pića, naveo je Bajatović.

Novi vlasnik je, po Bajatoviću, osigurao je i dobar socijalni program za radnike koji odlaze, pošto će dobijati 300 evra po godini radnog staža.

Naime, novi vlasnik je osigurao 160 evra po godini staža za svakog korisnika, dok država Srbija 140 evra, naveo je Bajatović.

Rekonstrukcija i generalni remont peći B1, koja bi prevashodno proizvodila ambalažu za industriju vina i piva u vrednosti od 7,5 miliona evra, kreće uskoro.

U peć bi trebalo da bude ugrađena najsavremenija oprema nemačkih proizvođača, koju su stručnjaci Srpske fabrike stakla prihvatili. Takođe, biće, posle 21 godine rada, rekonstruisana i najveća peć L5, a za njen remont biće uloženo 11 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: