Kazna Veropulosu 26.500 EUR

Grčka kompanija "Veropulos", koja u Srbiji poseduje trgovinski lanac "Super vero", moraće da po rešenju Upravnog suda plati kaznu od 26.500 evra.

Izvor: B92

Petak, 14.10.2011.

12:03

Default images

Sud je toj kompaniji izrekao novčanu kaznu jer Komisiji za zaštitu konkurencije nije dostavila tražene podatke, objavila je Komisija.

Grčka kompanija Veropulos je objasnila da Komisiji za zaštitu konkurencije nije dostavila tražene podatke na vreme, zbog kratkih rokova koje je Komisija postavila za prikupljanje podataka.

Komisiji su podaci bili potrebni tokom ispitnog postupka prijave koncentracije koju je podnela belgijska kompanija Delez kako bi dobila odobrenje za preuzimanje Delta maksija. Zakonom o zaštiti konkurencije propisano je da se učesniku na tržištu utvrđuje novčana kazna za svaki dan ponašanja suprotno nalogu Komisiije u iznosu od 500 do 5.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Veropulosu je rok za dostavljanje podataka istekao 19. maja 2011. godine, a ta kompanija nije zahtevala produženje roka niti je Komisiju obvestila o razlozima zbog kojih nije ispunila svoju obavezu, navedeno je u saopštenju Komisije.

Novčna kazna koju će platiti Verpulos biće prihod budžeta Srbije.

Veropulos u Beogradu ima četiri supermarketa u koje je uložio oko 50 miliona evra, a najavio je otvaranje još dva objekta i širenje prodajne mreže.

Komisija za zaštitu konkurencije je 13. jula ove godine odobrila Delezu preuzimanje Delta maksija, a belgijska kompanija je 27. jula preuzela taj najveći lanac prehrambenih maloprodajnih objekata u Srbiji po ceni od 932,5 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: