Niški aerodrom napunio 25. godina

Direktor niškog aerodroma Konstantin Veliki Dragan Bugarinović kaže da je ta vazdušna luka ove godine pružila usluge za 19.000 putnika.

Izvor: Tanjug

Subota, 08.10.2011.

19:09

Default images

On je dodao da taj broj odgovara prošlogodišnjem nivou.

Bugarinović je rekao da iz Niša svakog dana avioni Montenegro erlajnza prevoze putnike do Podgorice, odakle postoji konekcija za devet evropskih centara.

"Na toj liniji ove godine beležimo povećanje broja putnika za 20 odsto, a naš cilj je otvaranje direktnih linija iz Niša za Švajcarsku, Nemačku i Italiju", kazao je Bugarinović. Prema master planu razvoja vazdušnog saobraćaja u Srbiji, niški aerodrom je drugi primarni aerodrom posle beogradskog, podsetio je Bugarinović.

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović rekao je da je niški aerodrom uslov daljeg razvoja istočne i južne Srbije i da je direktni zahtev stranih investitora, koji su uložili kapital u Nišu i ovom delu Srbije, otvaranje novih direktnih linija prema velikim evropskim centrima.

Prvi civilni let sa niškog aerodroma obavljen je oktobra 1986. godine.

Niška vazdušna luka teško je oštećena u bombardovanju 1999. godine, a obnovljena je uz donacije norveške vlade. Usledilo je novo otvaranje aerodroma za civilni saobraćaj oktobra 2003. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: