Deo policije u ponedeljak u štrajku

Policijski sindikat Srbije stupiće u ponedeljak, 10. oktobra, u generalni štrajk uz poštovanje minimuma procesa rada, saopšteno je iz tog sindikata.

Izvor: B92

Petak, 07.10.2011.

18:18

Default images

"Od toga dana smanjenim kapacitetom će raditi granični prelazi, lične karte, pasoši i drugi dokumenti izdavaće se samo hitnim slučajevima, policija će izlaziti samo na hitne intervencije, a inspektori će izlaziti na teren samo za krivična dela koja se gone po službenoj dužnosti", navodi se u saopštenju sindikata.

Policijski sindikat Srbije je podsetio da je 23. septembra i 30. septembra uputio MUP-u i Vladi Srbije zahteve za pobošanje "katastrofalnog finansijskog i socijalnog statusa svih zaposlenih u MUP-u".

"Zahtevi su od primarnog značaja za normalan dalji rad ali i život policijskih službenka i njihovih porodica, i nisu sadržali ništa sem obaveza koje Vlada i MUP imaju shodno Posebnom kolektivnom ugovoru za policijske službenike, Zakonu o radu i Zakonu o policiji", piše u saopštenju.

Policijski sindikat Srbije je od poslodavca tražio novu sistematizaciju, primenu posebnog kolektvnog ugovora za policajce i izmenu i dopunu Zakona o policiji i nove uniforme i opremu.

U saopštenju se kaže da su "navedeni zahtevi od bitnog značaja za bezbednost zaposlenih u MUP-u ali i svih građana i teritorije Srbije".

"Smatramo da je potrebno obavestiti sve zaposlene u MUP-u i građane da postoje takozvani policijski sindikati koji uveliko sabotiraju aktivnosti Policijskog sindikata Srbije za poboljšanje životnog standarda policije, tako da je jasno ko stoji iza njih", piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: