Za Srbiju ključno da obezbedi rast

Predsednik Izvršnog odbora Sosiete ženeral banke Antoan Tusan kaže da je za Srbiju ključno da obezbedi preduslove za stabilan privredni rast.

Izvor: B92

Petak, 07.10.2011.

10:01

Default images

Tusan je istakao da je potrebno kreirati okruženje koje će pogodovati investitorima, pri čemu su najvažniji stabilnost valute, snižavanje stope inflacije i kontrola javne potrošnje.

On je za Vreme, naglasio da “giljotina propisa“ igra važnu ulogu kao i prilagođavanje pozitivnih propisa standardima Evrospke unije.

Prema njegovom mišljenju neophodno je istaći i ono što Srbija ima, a to je kvalitet ljudskih resursa, vleliki broj profesionalnih i obrazovanih ljudi prijemčivih za dalje usavršavanje i spremnih da odgovore na visoke zahteve tržišta.

Govoreći o rizičnim plasmanima kredita u Srbiji i povećanju broja onih koji su u nemogućnosti da kreditne obaveze na vreme izmiruju, Tusan je rekao da je od 2008. godine na tržištu došlo do povećanja docnje po kreditima, posebno kada su u pitanju zaduženja pravnih lica.

On je naveo da i neki klijenti Sosiete ženeral banke imaju poteškoće sa otplatom obaveza prema banci, ali se, generalno, taj broj kreće u prihvatljivim okvirima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: