Obradović: Nema posla za obrazovane

Ministar prosvete Žarko Obradović kaže da privatizacija nije dala očekivane rezultate i da nisu otvorena nova radna mesta ni za visoko obrazovane građane.

Izvor: B92

Sreda, 05.10.2011.

18:59

Default images

"Srbija je zemlja u tranziciji, privatizacija nije dala očekivane rezultate, nije došlo do otvaranja novih radnih mesta ni za one sa fakultetskim diplomama", rekao je Obradović.

Obradović je rekao da građani, ipak, imaju veće šanse da nađu posao ako su visoko obrazovani i da su u tom slučaju sposobniji i da se brzo prekvalifikuju.

Govoreći o ulaganjima u visoko obrazovanje, Obradović je rekao da je Srbija u protekle tri godine otvorila četiri fakulteta i sagradila 23 školske zgrade.

Obradović je podsetio da je otvoren Fakultet za hotelijerstvo u Vrnjačkoj Banji, Visokoškolska ustanova u okviru Vojnemedicinske akademije, odeljenja Pravnog i Medicinskog fakulteta iz Niša u Medveđi, a da je u planu i otvaranje Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu.

Inače, nezaposlenost u Srbiji je oko 20 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: