Penzije veće 1,5 odsto od oktobra

Iznosi na oktobarskim penzionim čekovima koji se isplaćuju u novembru, trebalo bi da budu uvećani za oko 1,5 odsto.

Izvor: Beta

Sreda, 05.10.2011.

12:48

Default images

Kako je rečeno u kabinetu potpredsednika Vlade Jovana Krkobabića to će biti redovno uskladjenje penzija sa šestomesečnim rastom cena, obračunato uz procenat rasta BDP za prošlu godinu, koji je iznosio 1,8 odsto.

Iznos povišice znaće se kada u drugoj polovini oktobra Republički zavod za statistiku bude objavio podatke o septembarskoj inflaciji. Prema podacima iz Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, prosečna penzija za korisnike iz kategorije bivših zaposlenih iznosi 23.435 dinara. Najniže penzije su po 12.077 dinara.

Penzioneri iz kategorija samostalnih delatnosti prosečno primaju 22.944 dinara, a penzionisani poljoprivrednici po 9.235 dinara.

Penzioneri su januara dobili vanrednu povišicu od dva odsto, a najniže penzije su povećane za još jedan odsto. Redovnim uskladjivanjem penzije su Takođe aprila povećane za 5,5 odsto. Kada se saberu sva ovogodišnja povećanja, penzije su porasle oko 10 odsto, navode u Krkobabićevom kabinetu.

Najavljeno je i da će do kraja godine poljoprivrednim penzionerima biti isplaćena poslednja rata duga koja će prosečno iznositi oko 30.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: