Cvetković zove Portugalce da ulažu

Premijer Srbije Mirko Cvetković je pozvao portugalske privrednike da trguju sa Srbijom i ulažu u našu zemlju.

Izvor: B92

Sreda, 05.10.2011.

11:25

Default images

Cvetković je, predstavljajući poslovnu klimu u Srbiji u portugalskom Ministarstvu spoljnih poslova, kao prednosti Srbije istakao njenu makroekonomsku stabilnost, sa jasnim opredeljenjem ka EU, obučenu i jeftinu radnu snagu, povoljan poreski režim, podsticaje za investitore, solidnu infrastrukturu.

Premijer je naglasio da je Srbija zemlja orijentisana ka EU, u procesu velikih političkih i ekonomskih reformi, tako da će portugalski investitori u Srbiji imati okruženje slično onom koje imaju u svojoj zemlji. Cvetković je ukazao i na čvrsto opredeljenje vlade da smanjuje administrativne procedure i na druge načine unapređuje poslovnu klimu. “Siguran sam da je situacija sada bolja nego pre godinu dana i da će sledeće godine biti mnogo bolje nego danas”, naveo je premijer.

On je podsetio da je Izvršni odbor Međunarodnog monetarnog fonda nedavno odobrio Srbiji aranžman iz predostrožnosti, što predstavlja svojevrsnu garanciju da će Srbija voditi kredibilnu ekonomsku politiku.

Premijer Srbije kao potencijalne oblasti za saradnju sa portugalskim privrednicima izdvojio je poljoprivredu, prehrambenu industriju, energetiku, ekologiju, kao i infrastrukturu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: