Beogradu stigli novi autobusi /FOTO

Na ulicama Beograda od danas će saobraćati 25 novih i savremeno opremljenih autobusa na 11 redovnih gradskih linija.

Izvor: B92

Utorak, 27.09.2011.

18:40

Default images

Za ovu obnovu voznog parka, kompanija Veolia Transdev investirala je više od 3,2 miliona evra.

Autobusi domaćeg prozvođača Neobus, koji su klimatizovani i ekološki opremljeni najnovijom tehnologijom, kao i motorima „Euro 5“ standarda, saobraćaće na sedam dnevnih i četiri noćne linije.

Direktor Veolia Transdeva, kompanije koja je od Neobusa kupila 25 novih autobusa, Klas Gothold je rekao da će tom investicijom biti obnovljena trećina njihovog voznog parka u prestonici. Prema njegovim rečima, Vlada Srbije je omogućila povoljne uslove za nabavku novih autobusa i time znatno olakšala njihovu kupovinu.

"Ova investicija je najveća pojedinačna investicija u nove autobuse ove godine, a važno je istaći da su oni kupljeni od domaćeg proizvođača, čime je pomognuta i domaća privreda", rekao je on.

Za kupovinu jednog novog autobusa izdvojena je 131.000 evra, rekao je Gothold i istakao da je kupovinom ovih autobusa, visina investicija te kompanije u Srbiji dostigla 14 miliona evra i najavio da će nastaviti sa ulaganjima.

Član Gradskog veća Miroslav Čučković kazao je da će ovom investicijom kvalitet javnog gradskog prevoza biti podignut na viši nivo.

“Investicije privatnika u gradski prevoz doprinose poboljšanju kvaliteta saobraćaja, dok grad Beograd, popravkom saobraćajnica i kupovinom novih trolejbusa i tramvaja, takođe učestvuje u tom procesu“, kazao je Čučković.

Kako je najavljeno, planirano je da Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd do kraja godine kupi još 25 novih autobusa, kao i kompanija Veolia Transdev do aprila 2012. godine.

Autobusi koji će prevoziti Beograđane čekaju Vas u našoj Galeriji

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: