Izvoz u Nemačku 550 miliona evra

Robna razmena Srbije i Nemačke u prvih sedam meseci ove godine bila je oko 1,5 milijardi evra i za 22 odsto je veća nego u istom periodu 2010. godine.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 27.09.2011.

09:57

Default images

Potpredsednik Privredne komore Srbije (PKS) Mihailo Vesović kaže da je za sedam meseci 2011. godine izvoz iz Srbije u Nemačku bio oko 550 miliona evra.

"To su rezultati koji ukazuju da imamo uzlazni trend, a povoljna je okolnost da srpski izvoz raste malo brže nego uvoz", rekao je Vesović i naglasio da veruje da će ove godine biti premašena trgovinska razmena iz 2008. godine, kada je počela ekonomska kriza.

On je dodao da je Nemačka najznačajniji spoljnotrgovinski partner Srbije i da trenutno u Srbiji posluje 360 nemačkih kompanija koje pozitivno ocenjuju svoje dosadašnje poslovanje i da očekuju da će tako biti i dalje.

"Nemačka preduzeća su u Srbiji prisutna najviše u onim sektorima koji su najznačajniji za srpsku privredu, a to su metalski i sektor energetike", kazao je Vesović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: