Meteh zaposlio 136 novih radnika

Belgijska kompanija Meteh je u Smederevu zaposlila novih 136 radnika, zahvaljujući podsticaju države od 300.000 evra.

Izvor: B92

Utorak, 27.09.2011.

09:44

Default images

Ukupna investicija iznosila je oko 6,5 miliona evra, a podsticaji države su bili planirani za otvaranje 100 novih radnih mesta, ali je zaposleno 136 ljudi.

Izvoz te firme biće dupliran sa 2,1 miliona evra u 2010. godini na oko 4,5 miliona do kraja ove godine.

Meteh, koji pravi proizvode od metalnih limova, izvozi celokupnu proizvodnju i to u Belgiju, Slovačku i druge zemlje EU, a među značajnijim klijentima su firme Simens, Nokia i Atlas Kopko.

Potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović je prenela, iz razgovora sa menadžmentom Meteha, da se u smederevskoj firmi pravi informatički softver koji se šalje u centralu u Belgiju i ocenila da se isplatilo ulaganje u proizvodnju višeg stepena završne obrade, što je pravi razvojni put srpske privrede u koji treba više ulagati.

Ona je ovom prilikom najavila i da će u 2012. biti proširena finansijska podrška države firmama, pretežnim izvoznicima.

Direktor Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Božidar Laganin podsetio je da su podsticajna sredstva Metehu odobrena u aprilu 2010. godine i ta firma je blizu ispunjenja svih obaveza dogovorenih sa Vladom Srbije.

Prema njegovim rečima, kuriozitet je da je smederevski Meteh povezan "onlajn" sa centralom u Belgiji tako da je to očigledan primer da je srpska ekonomija postala deo globalne ekonomije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: