KG povlasticama mami investitore

Investitori poslovnog prostora namenjenog za proizvodnju i oni koji zapošljavaju više od pet radnika imaće pravo na niži iznos zakupnine zemljišta u Kragujevcu.

Izvor: B92

Subota, 17.09.2011.

13:16

Default images

Skupština grada Kragujevca je prihvatila niz povlastica za investititore, po kojima najniži iznos zakupnine po jednom aru ne može biti manji od 100 evra, bez obzira na zonu na kojoj se zemljište nalazi.

Pravo na umanjenje izlicitiranog iznosa zakupnine za zemljište ostvariće proizvođači prehrambenih proizvoda, pića i duvana, tekstila, nameštaja, proizvoda od kože, papira, hemijskih i farmaceutskih proizvoda, mašina, optičkih i električnih uređaja.

To pravo ostvariće i investitor poslovnog prostora namenjenog za IT rešenja i proizvode softverskog inženjeringa, kao i oni koji izvoze više od 50 odsto svojih proizvoda.

Pravo se odnosi i na izgradnju sportsko-rekreativnog i poslovnog kompleksa, ukoliko se u to uloži najmanje milion i po evra.

Investitor koji zaposli od pet do 19 radnika ostvariće umanjenje od 2.000 evra po radnom mestu, za 20 do 50 radnika, 2.500, a za više od 200 zaposlenih umanjenje je 7.000 evra.

Strane kompanije koje na teritoriji Kragujevca grade poslovno sedište za teritoriju Srbije ili šire, imaju pravo na zaštićenu cenu od 10.000 evra po jednom hektaru, ali pod uslovom da imaju više od 20 zaposlenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: