NBS zapošljava glavnog ekonomistu

Narodna banka Srbije raspisala je javni oglas, kojim poziva zainteresovane da se prijave za obavljanje poslova glavnog ekonomiste.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.09.2011.

16:55

Default images

Posao glavnog ekonomiste biće da učestvuje u pripremanju izveštaja i analiza NBS i predstavlja tu instituciju na stručnim skupovima.

Centralna banka do sada nije imala glavnog ekonomistu koji će davati savete Izvršnom odboru NBS o makroekonomskim i monetarnim pitanjima i obezbeđivati visoke standarde istraživanja i publikacija NBS.

Kandidati za čelnog čoveka novoformirane Kancelarije glavnog ekonomiste treba da imaju visoko obrazovanje, a poželjan je doktorat iz oblasti ekonomskih nauka ili finansija s neke od vodećih svetskih institucija, kao i osam godina radnog iskustva.

Potrebno je da kandidati imaju i publikovane radove u renomiranim časopisima sa SSCI liste ili u edicijama vodećih svetskih finansijskih institucija, kao i da poseduju razvijene veštine rukovodjenja i komunikacione sposobnosti.

Glavni ekonomista NBS će biti zaposlen na period od pet godina, a imaće mogućnost ponovnog izbora. Zainteresovani kandidati prijave mogu da podnesu do 10. oktobra.

NBS je, takođe, raspisala javni oglas za prijem na neodređeno vreme pet savetnika za kontakte s privrednicima u Kancelariji za kontakte s privrednicima u Beogradu, Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu i Užicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: