Američki graditelji stižu u Srbiju

Najveća svetska građevinska firma, američki Tarner konstrakšn, u septembru dolazi na tržište Srbije, nezvanično saznaje Danas.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.09.2011.

00:01

Default images

Iz više izvora dolaze informacije da se tokom septembra očekuje ozvaničenje otvaranja lokalne podružnice te građevinske korporacije i početak realizacije prvih projekata u našoj zemlji.

Tarner je globalni lider građevinske industrije, a ove godine je proslavila izgradnju hiljaditog stadiona, među kojima je najznačajniji projekat stadiona Njujork Jenkija, vredan preko 1,6 milijardi dolara.

Ova kompanija je izgradila neke od najvećih zgrada na svetu poput nebodera Tajpej 101 na Tajvanu ili Burdž Kalifa u Dubaiju. Kompanija trenutno realizuje projekte rekonstrukcije Medison skver gardena u Njujorku i blizu pet milijardi dolara vredan sportski kompleks u Kataru.

Dolazak Tarner konstrakšn u Srbiju nije vezan isključivo za investicije u fudbalske stadione, već za mnogo širi spektar investicija, tako da je već dogovorena realizacija nekoliko manjih projekata, poput rekonstrukcije hotela Kontinental u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: