Srećković u Čikagu traži ulagače

Ministar vera i dijaspore Srdjan Srećković pozvao je srpske poslovne ljude iz Čikaga da investiraju i ostvaruju profit u Srbiji.

Izvor: B92

Sreda, 07.09.2011.

19:52

Default images

Na sastanku sa srpskim biznismenima u Čikagu ministar je predstavio investicioni katalog o mogućnostima ulaganja u Srbiji, navodeći da je Srbija moderna država koja ide u korak sa savremenim investicionim tokovima i nastoji da obezbedi što stimulativnije uslove za strane ulagače.

"Investitori iz dijaspore mogu dati veliki doprinos oporavku naše privrede i novom investicionom ciklusu koji željno iščekujemo, ali smo svesni da je uslov za to da se naš ekonomski sistem ne razlikuje od onih u razvijenom svetu u kome ste navikli da poslujete", istakao je Srećković.

On je pozvao poslovne ljude iz dijaspore u Čikagu da investicioni katalog ponude i svojim inostranim partnerima.

U saopštenju Ministarstva vera i dijaspore se navodi da je Srećković rekao da Srbija nudi sve potrebne informacije, kontakte u lokalnoj samoupravi, pri čemu se najviše projekata odnosi na ulaganja u turizmu i industrijsku zonu i infrastrukturu.

Katalog čini DVD izdanje sa ponudom 193 konkretna projekta iz 68 opština u Srbiji, namenjen investitorima, a posebno ulagačima iz dijaspore.

Pored DVD izdanja "Mogućnosti ulaganja u opštine i gradove Srbije", ministar Srećković je poslovne ljude iz Čikaga upoznao i sa dopunjenom brošurom pod nazivom "Zašto ulagati u Srbiju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: